Vaak krijgen mensen het advies ‘Je moet het loslaten’. De meest gehanteerde strategie om dat te bereiken is vaak door er zoveel mogelijk niet aan te denken. helaas werkt dat net als een roze olifant: probeer maar eens om er níet aan te denken. Vrij lastig.

Wat veel effectiever is om er juist wél aan te denken: bekijk de roze olifant maar eens van alle kanten. Niet tegenop zien. Gewoon observeren. Heb je bijvoorbeeld een ex die je nog steeds bezig houdt? Of een vervelende baas die onder je huid zit? Ga er rustig voor zitten. Denk aan hem/haar en observeer wat er in je lichaam gebeurt. Niet bang zijn, het is maar gevoel. Observeer waar in je lichaam dit gevoel zit. Wees nieuwsgierig. Breng het in kaart: voelt het als druk, is het warm, ziet het er letterlijk uit als een knoop in je maag of een mes in je hart? Observeer. Als je het gevoel niet tegen houdt en het goed observeert, gaat het vanzelf weg!

En niet ineens ergens anders aan denken: als je merkt dat je afdwaalt: terug naar je roze olifant! Net zo lang totdat je de olifant helemaal goed in beeld hebt en hij/ zij geen reactie meer bij je oproept. Dán heb je het losgelaten.

Gevoel lost op als je het aandacht geeft. Niet zweverig, maar juist heel effectief!

Wat is jouw roze olifant? Ga er eens goed voor zitten en observeer. Laat het los, dan kun je ook rustig op vakantie!

Wil je meer info over gevoel (en het loslaten van gevoel in een praktische handleiding)?

Vraag via het menu het ebook: ‘Ik word gek van alles’, aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *